new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer

Filteren & sorteren

Kleur

Merk

Sorteren

Aanzicht:
Productweergave zonder model
  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)

Sjaals en dassen van Esprit

Ook al denken we bij sjaals en dassen al snel aan behaaglijk warme wol en lange winterwandelingen: ze zijn niet gebonden aan een bepaald seizoen of aan één stijl. Een driehoekige sjaal van zachte jersey tilt onze outfit ook op warmere dagen naar een hoger niveau en een brede zijden sjaal ziet er in de zomer losjes om de hals gedrapeerd net zo mooi uit als om het hoofd geknoopt. Lekker warm, stijlvol of met nonchalante bohemien-charme: sjaals, dassen en hoofddoeken zijn veelzijdig en maken onze outfit op de meest verschillende manieren af. Precies zoals wij het willen en op de manier die bij ons past.

Voor outfits met net dat beetje meer: echte blikvangers in elke stijl

Je beste vriendin en jij dromen al jaren van een eigen café. Tijdens een lange winterse wandeling door de wijk, jij gekleed in een duffelcoat met een ronde, gebreide sjaal, je vriendin in een donzen jack met een zachte, grofgebreide das, zie je ineens het onopvallende bordje aan de muur van dat kleine zaakje op de hoek, dat al zo lang leeg staat. De ruimte staat weer te huur! Opgewonden turen jullie door de stoffige ramen. Er is veel te doen, maar jullie weten zeker dat je er samen iets van kunt maken. Een maand later zijn alle contracten getekend en begin je enthousiast aan de verbouwing van jullie toekomstige café. En natuurlijk helpen alle vrienden en bekenden mee. Na twee inspannende weken is de verbouwing zo goed als klaar en beloon je jezelf met een middagje snuffelen in een van de grootste curiosawinkels van de stad. In een leren jack en met een zachte wollen sjaal slenter je tussen de jaren 50-fauteuils en oude bankstellen en zoek je naar aparte meubels voor de inrichting van het café.

Op de eerste warme lentedag wordt het topstuk bezorgd: de grote espressomachine van blinkend chroom, die je met veel geluk op de kop hebt getikt bij de faillissementsverkoop van een ander café. Je lichte, brede katoenen sjaal wappert zacht in de wind als je opgewonden naar de zaak loopt om de installateur binnen te laten. Hij is net klaar met de installatie van het apparaat en legt je uit hoe de druk- en temperatuurregelaars werken, als je vriendin binnenkomt. Haastig trekt ze haar lange jas en geweven sjaal met een fijn patroon uit en stort zich op de espressomachine. De rest van de dag maken jullie de meest uiteenlopende koffievariaties en test je vele soorten heerlijke espresso.

Zijdezacht, transparant en luchtig of behaaglijk warm: sjaals en dassen voor elk seizoen

Vrijwel meteen na de feestelijke opening van het café wordt het warm weer: wat een geluk! De kleine tafeltjes en banken die jullie voor de zaak hebben gezet, zijn vrijwel constant bezet. In een zomerjurk met een bonte zijden sjaal sta je achter de toonbank een dame van alles uit te leggen over de verschillende soorten koffiebonen, terwijl je vriendin in een tanktop en met een glanzende satijnen hoofddoek melk opschuimt en de gasten hun drankjes brengt. Tegen de tijd dat het herfst wordt, is jullie zaak een bekende plek in de buurt. De stamgasten zijn dol op de persoonlijke, gezellige sfeer en de uitstekende koffie. 's Morgens en in het weekend is het ondertussen zo druk, dat het langzamerhand tijd wordt voor een paar extra handen. Op een natte, grijze ochtend kom je in een wollen jas en met een zachte jerseysjaal om je nek aan bij het café om samen met je vriendin een advertentietekst op te stellen. Ze staat in de deuropening, gekleed in een gebreide jurk gecombineerd met een grote, driehoekige sjaal van viscosemix. Naast haar staat een jonge vrouw die verlegen naar je glimlacht. Je vriendin stelt jullie aan elkaar voor. De vrouw is Française en opgeleid in de patisserie. Ze is net verhuisd vanuit Frankrijk om te gaan samenwonen met haar vriend en dringend op zoek naar werk. Ze wil graag bij jullie in het café komen werken en heeft voorgesteld het aanbod uit te breiden met echte Franse taarten en makarons. Wat een toeval en wat een heerlijk vooruitzicht voor het nieuwe jaar!

Meer weergeven...
Minder weergeven...