new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer

Filteren & sorteren

Maat

Kleur

Merk

Sorteren

Aanzicht:
Productweergave zonder model
  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)

Sjaals van Esprit

Sjaals zijn een noodzakelijk en bijzonder gemakkelijk accessoire. De ruime keuze aan verschillende stijlen, materialen, kleuren en patronen maakt het eenvoudig om bij elke outfit een bijpassende sjaal te vinden, of juist moeilijk omdat er zo veel keus is. Een stoere gebreide sjaal voor de winter, een stijlvolle ronde sjaal die je de hele dag door kunt dragen of een zachte jerseysjaal voor een look die even casual als gekleed is: sjaals geven onze eigen look in elk seizoen een persoonlijk tintje.

Driehoekig, rond of extra groot: vele modellen, altijd stijlvol

Het weekend staat voor de deur. Haastig pak je je wollen mantel en fijngebreide sjaal en ga je op weg van je werk naar huis. Vanavond krijg je speciaal bezoek: een goede vriend uit je studententijd komt langs. In tegenstelling tot jou heeft hij zijn studie kort voor het examen afgebroken, om kunstenaar te worden. Inmiddels heeft hij naam gemaakt en de komende weken houdt hij een expositie in een van de meest gerenommeerde galerieën van de stad. Natuurlijk wil je hem graag zien om na vele jaren jullie vriendschap nieuw leven in te blazen en alle verhalen over zijn carrière te horen. In de trein op weg naar huis sla je de krant open en stuit je direct op een grote foto van je studievriend, casual gekleed in een skinny jeans, een strakke trui en een grote, ronde sjaal van jersey. Het artikel is gewijd aan de expositie en de feestelijke opening. Je glimlacht. Hij is in al die tijd nauwelijks veranderd.

Na een douche en een groot bord pasta kleed je je om voorje afspraak. In een vintagejeans, leren jack en katoenen sjaal met trendy rond model kom je aan bij het populaire café in een kelder in het centrum. Je vriend zit al aan een tafeltje op je te wachten. Zijn jack hangt nonchalant over zijn stoel, zijn lichte en kleurige wollen sjaal losjes om zijn nek. Jullie vallen elkaar in de armen en al na een paar minuten is het weer net als vroeger, toen jullie naast elkaar in de collegezaal zaten. Jullie hebben nog steeds hetzelfde gevoel voor humor en zo gaat het levendige gesprek snel over in uitgelaten lachen en levendige gebaren. Als jullie laat in de nacht afscheid nemen, vertelt hij dat hij jouw naam al op de gastenlijst voor de opening heeft gezet en ook op je rekent bij de afterparty voor een select gezelschap.

Praktische musthaves voor elk seizoen

Na een korte nacht begint de zaterdag ontspannen en in alle rust. Je slaapt uit en traint zoals gebruikelijk een uurtje in de sportschool. Daarna slenter je, gekleed in een joggingbroek, katoenen blouson en een geweven sjaal met een werkje, over de markt om de nodige boodschappen te doen. Laat in de middag bereidt je je voor op de feestelijke opening van de expositie. De galerie ligt op een schitterende locatie in de binnenstad en is tot ver over de grens bekend. Vol spanning kijk je uit naar de tentoonstelling. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid heb je gekozen voor een getailleerde blazer en een elegante, donkere sjaal van een wolmix. Je bent nog maar net binnen of je vriend komt met een grote grijs op zijn gezicht op je af. Het is behoorlijk druk in de tentoonstellingsruimten. Hier en daar zie je een bekende en op een rustig moment slaag je er zelfs in een paar woorden met je vriend te wisselen. Jullie spreken af later samen met de taxi naar de afterparty te gaan. Die vindt plaats in het atelier van een bevriende kunstenaar: een grote, verbouwde etage in een voormalig fabrieksgebouw. In kleine kring gaat het feest verder en heb je de gelegenheid om in alle rust bij te praten met je vriend. Gekleed in een comfortabel katoenen overhemd met een eenvoudige zwarte sjaal zit hij naast je op de grote bank, uitermate tevreden over de enthousiaste reacties van het publiek en de geslaagde avond. Urenlang zit je met een klein groepje bij elkaar, terwijl je vriend over zijn werk vertelt.

De volgende ochtend breng je hem naar het station: het is tijd om afscheid te nemen. Het was een geweldig weerzien en de sfeer was als vanouds. In zijn schippersjas met een wollen sjaal van ribbreisel om zijn nek staat hij voor je, zoekt in een van de mappen in zijn tas en haalt een prachtige, kleine schets tevoorschijn, die hij je in de hand drukt. Wat een bijzonder aandenken! Je belooft hem snel weer op te zullen zoeken.

Meer weergeven...
Minder weergeven...