new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer

Filteren & sorteren

Maat

Kleur

Merk

Sorteren

Aanzicht:
Productweergave zonder model
  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)

Gebreide truien en sweaters voor heren van Esprit

Geen kledingkast is compleet zonder gebreide truien en sweatshirts. Het zijn echte essentials, wat de dag ook brengt. Op het werk, thuis of onderweg zijn casual sweaters en gebreide truien de juiste keuze. Een eenvoudige, sportieve trui van katoen of een elegante pullover van merinoswol of kasjmier? Met een V-hals, rits of col? Sweaters en truien voor heren hebben één ding gemeen: ze zitten heerlijk en staan ons prachtig, zonder dat we daar moeite voor hoeven te doen. Elke dag anders, maar altijd precies bij ons passend.

Veelzijdig, comfortabel en net zo ontspannen als wij

Het is vrijdag laat in de middag als je na een dag werken de deur achter je dicht laat vallen en helemaal klaar bent voor een weekendje ontspannen en nietsdoen. Eenmaal thuis trek je meteen je schoenen en strakke kasjmiertrui met V-hals uit. Je wilt net onder de douche stappen, als de telefoon gaat. Het is een van je beste vrienden. Hij gaat dit weekend een zeiltocht maken met zijn broer op diens boot. Die moet naar een andere haven worden gebracht en je vriend vraagt of je zin hebt om mee te gaan. Je hebt nog niet zo vaak gezeild, maar het vooruitzicht om twee dagen op open water door te brengen en te genieten van de stilte en de zilte zeelucht vormt een welkom contrast met deze inspannende week.

Op zaterdagochtend kom je in alle vroegte aan bij de haven, gekleed in een jeans en warme, grofgebreide hoodie met rits en met slechts een kleine tas over je schouder, en zoek je bij het ochtendgloren naar de juiste ligplaats. Links van je wordt er geroepen en even later zie je je vriend vanuit het halfdonker naar je zwaaien. Hij is gewapend tegen de kilte van de ochtend dankzij een donkerblauwe katoenen schipperstrui en gebreide beanie, springt van een prachtig klein jacht en begroet je enthousiast. Meteen verschijnt ook het hoofd van zijn broer achter het voordek. Hij grijnst en wenkt dat je aan boord moet komen, zodat jullie direct kunnen vertrekken. Je gooit je tas op het dek en klimt via het laddertje naar de reling. Je vriend maakt de lijn los waarmee de boot aan de kade ligt; zijn broer start ondertussen de motor. Terwijl jullie boot door de smalle havenmond tuft, komt de zon langzaam op en kleurt de hemel prachtig felroze en oranje. Zodra jullie open water bereikt hebben, wordt de motor gestopt en begin je met je vriend de zeilen te hijsen. Snel legt hij je uit waar de verschillende zeilen voor dienen en waar je op moet letten. Even later staan de zeilen licht bol op de wind in de ochtendzon en glijdt het jacht bijna geluidloos over het water. De broer grijnst tevreden, rolt de mouwen van zijn fijngebreide coltrui op en daalt af naar de kajuit om koffie te zetten.

Truien en sweaters voor heren: stijlvol voor elke dag

Het is een schitterende dag. De lucht is zo helder dat je aan de horizon constant de kustlijn blijft zien. De hele dag blijven jullie op het water, want voor de nacht willen jullie een kleine haven een stuk verderop aandoen. De zon staat al laag als je uiteindelijk het haventje binnenvaart. Ondanks het mooie, rustige weer ben je kapot van de frisse zeelucht en de ongebruikelijke bewegingen van het hijsen en strijken van de zeilen. Jullie besluiten een restaurantje te zoeken voor het avondeten, want jullie hebben geen van drieën nog zin om te koken. Snel kleed je je om en klimt in een lichte chino en gebreide trui met merinoswol van het dek op de kade, waar de broer van je vriend al staat te wachten. Even later duikt ook je vriend op in een 5-pocketjeans en bicolour katoenen trui. Jullie slenteren het centrum van het dorpje in. Die nacht slaap je als een blok in de kleine kooi van de zacht deinende boot. De tweede etappe van de tocht is korter dan de eerste, dus op zondag kun je uitslapen. Als je ten slotte in een jeans en fijngebreide hoodie slaperig het dek op stapt, kijk je recht in het felle zonlicht. De andere twee zijn nergens te vinden. Je maakt eerst maar eens koffie en zoekt borden en bestek bij elkaar voor het ontbijt, als je vriend fluitend over de reling klimt. Hij heeft zijn lichte, gestreepte trui van katoen om zijn schouders geslagen en heeft een zak verse broodjes in zijn hand. Als je even later in het zonnetje op het dek zit te genieten van een kop heerlijke, geurige koffie en je blik over de weidse horizon laat dwalen, kun je je nauwelijks voorstellen dat je vanavond weer in je eigen bed zult slapen.

Meer weergeven...
Minder weergeven...