Mode kan zeer invloedrijk zijn Mode straalt een houding, durf, jouw stijl en levensgevoel uit.

Lees meer over de geschiedenis van het gezicht van onze campagne, Dennis Okwera. Zijn liefde voor kleur, zijn durf en zijn levensvreugde hangen nauw met elkaar samen. Zoek jouw favoriete kledingstukken voor jouw persoonlijke geschiedenis.

Spannende basics met nieuwe details

Interview

Dennis Okwera


"Als ik over superkrachten zou beschikken, zou ik mijn jongere Ik vertellen dat alles mogelijk is.

Je kunt het! De dingen zullen veranderen.“


Ik ben Dennis Okwera.
Ik modelleer, ik bouw, ik speel toneel. Ik ben bovendien biowetenschapper en ontelbare keren op de vlucht geslagen voor de rebellen in mijn geboorteland. Meestal was het mijn oma die mij onder haar arm nam en in veiligheid bracht.

Ik ben geboren in het noorden van Oeganda.
Toen ik 11 was zijn mijn vader, broer en ik gevlucht naar het Verenigd Koninkrijk. Toe we daar aankwamen, was het ijskoud en we waren praktisch dakloos, maar ik was blij daar te mogen wonen.


Ik herinner me nog heel goed hoe het leven in Oeganda was. Het was keihard om vrienden en familie daar achter te moeten laten zonder later te weten of ze in veiligheid zijn. Ik stuurde hen kleding, mondkapjes en hygiëneartikelen voor de meisjes en richtte mijn eigen liefdadigheidsorganisatie op, de Lumule Foundation, die mijn community thuis is.


Kun je je voorstellen dat ik ‘s avonds in de supermarkt alle hygiëneartikelen kocht die ik kon krijgen en ze allemaal naar mijn dierbaren stuurde? “Dat is het beste dat je me ooit hebt gestuurd, zei mijn tante. Daardoor kunnen de meisjes naar school, onderwijs krijgen en niet riskeren dat ze veel te jong worden uitgehuwelijkt.

Het is mijn droom een biologische retraite op te richten met een betrouwbare community en een school voor de kinderen. Ze hebben een veilige plek nodig waar ze vrij-uit kunnen praten. 
Mentale gezondheid is superbelangrijk en het kost niets om vriendelijk en aardig te zijn. 

Ik heb geconstateerd dat ik met mijn werk echt een verschil kan maken.  Mode is van heel grote invloed. Ik vertel gepassioneerd waar ik vandaan kom en ben trots op wat ik kan presteren, daar heb ik altijd al van gedroomd.  

Mensen kunnen veranderen en wij kunnen heel veel aan onze planeet verbeteren. Deze prachtige aarde die we zo veel jaren voor lief hebben genomen. 
Ik geloof in duurzaamheid. 
Het maakt niet uit hoe vaak ik val, ik sta steeds weer op om door te gaan. 


Laat ons de geschiedenis herschrijven.“