new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer

Filteren & sorteren

Kleur

Sorteren

Aanzicht:
Productweergave zonder model
  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)

Stropdassen van Esprit

Stropdassen zijn een klassiek onderdeel van elke formele look, maar zeker geen eenzijdig accessoire. De verschillende modellen, designs en materialen maken stropdassen tot een karakteristiek en persoonlijk kledingstuk. Onze absolute favoriet is de chique zijden stropdas, die ieder colbert of kostuum een mannelijke elegantie verleent: effen en subtiel of met een opvallend patroon, al naar gelang wat past bij de gelegenheid en onze outfit. Maar speciale gelegenheden vragen om bijzondere stropdassen met een trendy patroon of van ongebruikelijke stoffen zoals denim of linnen. Innoveren mag, daar fleurt deze klassieker van op!

Zachte zijde meets mannelijk design: de perfecte mix voor opvallende stropdassen

Een van je beste vrienden runt sinds een aantal jaren met succes zijn eigen restaurant. Je ondersteunt hem al vanaf het begin bij het management, eerst als vriendendienst en inmiddels fulltime. Tijdens een afspraak in een naburige stad heeft je vriend aan de rand van een kunstenaarswijk bij toeval een leegstaande fabriek ontdekt. Hij wil daar nog dit jaar een tweede restaurant openen. Op een mistige dag gaan jullie samen op weg om het pand wat beter te bekijken. Geheel passend bij deze gelegenheid zijn jullie allebei formeel gekleed. Je vriend draagt een donker colbert van scheerwol en een stropdas van een zijdemix met een subtiel patroon. Jij hebt bij je getailleerde zwarte blazer als kleurig accent voor een effen zijden stropdas gekozen. Bij het leegstaande pand ontmoeten jullie de makelaar en een bevriende architect, die jouw vriend ook al heeft geadviseerd bij de verbouwing van zijn eerste restaurant. Het grote, oude bakstenen gebouw ziet er bij het sombere weer een beetje troosteloos uit, maar zodra je de enorme stalen deur naar de centrale hal hebt geopend, zie je de geweldige mogelijkheden van het gebouw: grote dakramen baden de hal, die in twee niveaus is verdeeld door een stalen galerij, in natuurlijk licht. Ook de jonge architect is zeer enthousiast. Ondanks zijn elegante kasjmiertrui met V-hals en smalgestreepte stropdas klimt hij een oude brandladder op, opent elke roestige deur en controleert de bouwkundige staat van het pand, terwijl hij ondertussen zijn eerste ideeën spuit.

Gekleed, maar nooit eenvoudig: formeel zonder saai te worden

Je vriend laat er geen gras over groeien: direct na de bezichtiging lunchen jullie met de makelaar om het nodige te bespreken. Er is al een bod gedaan, het pand heeft een horecabestemming en de makelaar belooft de contracten snel op te stellen. Om op korte termijn een ontwerp voor de verbouwing te kunnen maken, vraagt de architect tegelijkertijd alle beschikbare plattegronden en bouwtekeningen op. Uiterst tevreden en met het hoofd vol ideeën voor de nieuwe locatie zitten jullie die avond nog lang bij elkaar aan een hoektafeltje in het restaurant van je vriend, genieten van een fles uitstekende wijn en maken plannen. Een kleine twee weken later zijn de contracten in kannen en kruiken en hebben je vriend en jij een tweede afspraak met de architect. Je bent zo mogelijk nog nieuwsgieriger dan bij de bezichtiging. Als hij aanklopt, zit je in een chino, lichtgekleurd overhemd en een brede, onopvallend gestreepte stropdas op de rand van het bureau in het kantoortje achter in het restaurant. De architect draagt een lichtgrijs colbert met een geruite zijden stropdas en steekt direct van wal over zijn eerste ontwerpen. Je merkt dat hij net zo enthousiast is over het project als jullie. Ondanks de totaal andere sfeer van de locatie is het hem gelukt het unieke karakter van het eerste restaurant in het ontwerp van het tweede op te nemen. Je vriend doet tegenvoorstellen en stelt kritische vragen.

Drie uur later zijn alle gewenste wijzigingen besproken en slechts drie weken later wens je je vriend ’s ochtends veel succes, als hij in een donkergrijs kostuum en een zijden stropdas met een werkje op weg gaat naar de bank om de financiering voor de verbouwing rond te krijgen. Tevreden kijk je hem na. Je ziet de dag van de opening al voor je, waarop je in een sneeuwwit overhemd, chique gilet en met een originele zijden stropdas de eerste enthousiaste gasten verwelkomt in jullie nieuwe restaurant.

Meer weergeven...
Minder weergeven...