Ons motto? Do good. Feel good. 

We vinden onze principes heel belangrijk & daarom leven we ze ook echt na!
We hopen je te kunnen inspireren, zodat we samen de wereld elke dag een beetje beter kunnen maken! 

Veganistisch & PETA-gecertificeerd

Meer veganistische alternatieven? You asked, we listened!
Steeds meer van onze klanten stappen over op een veganistische levensstijl. Ze willen niet alleen meer bij hun voeding, maar ook op modegebied volledig diervrije producten.
We breiden ons aanbod aan accessoires daarom voortdurend met veganistische alternatieven uit die PETA-gecertificeerd zijn. 

Tierwohl

Geen compromissen wat betreft dierenwelzijn!

We gebruiken voor onze producten ook materialen van dierlijke oorsprong. Om jou echt goed te kunnen laten genieten van ultrazacht kasjmier of hoogwaardig leer, is het voor ons een absolute vereiste dat alle dieren in onze waardeketen met respect en in overeenstemming met de vijf vrijheden van de Farm Animal Welfare Council worden behandeld.
We maken, totdat er goede normen zijn en meer transparantie is, geen gebruik van bont en diverse soorten wol waarbij niet is vast te stellen of de dieren goed worden behandeld.
 

IMG_0013 (1)

Waar begint duurzaamheid bij Esprit? Bij de medewerkers.

Iedereen heeft het over duurzaamheid en velen willen hun steentje bijdragen. Maar niet iedereen weet hoe dit dagelijks in de praktijk kan worden gebracht.
We denken dat je dat het beste van elkaar kunt leren. We hebben in ons hoofdkantoor in Ratingen daarom een green wall in het leven geroepen.
Iedere medewerker van Esprit kan hier tips en aanwijzingen opschrijven over hoe duurzaamheid voor hem of haar in de praktijk werkt. Zo kunnen we elkaar inspireren om gewoon te beginnen en stap voor stap duurzamer en bewuster te leven. 

Hero_Product_CradletoCradle_CMS_v2

Cradle to Cradle

We hebben bij ons de productnorm Cradle to Cradle Certified® Gold geïntroduceerd. Hierbij wordt indien mogelijk alleen met materialen gewerkt die niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.
Dit betekent dus een verantwoorde omgang met chemicaliën, maar ook met hulpbronnen zoals water en energie, nauwelijks afval en natuurlijk goede sociale omstandigheden voor iedereen die bij de vervaardiging van onze producten betrokken is. 
Doel voor 2021: 50% van ons denim moet zijn gecertificeerd volgens Cradle to Cradle Certified® Gold. 

Esprit Flasche 2

Goodbye plastic!

Bij Esprit zul je geen plastic flessen vinden. Wij drinken natuurlijk ook wel eens, maar al onze medewerkers op ons hoofdkantoor hebben een fraaie glazen fles gekregen. Deze kan bij een van onze vele waterpunten steeds opnieuw worden gevuld. 

piled-of-folded-textiles-1937336

Heb jij duurzaam wassen al ontdekt?

Goed wassen in plaats van snel weggooien! Je vindt hier alle do’s & don’ts voor het onderhouden van je kleding. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je favorieten.
We leggen je stap voor stap uit hoe je kledingstukken duurzamer kunt wassen, drogen en strijken.
Zelfs kleine dingen, zoals een lagere wastemperatuur, kunnen al voor een lager energieverbruik zorgen en zo een positief effect op het milieu hebben. 

mail backgorund

Ons doel: zo min mogelijk papier

Het is toch maar een blaadje papier! Echt? Als rond de 6500 medewerkers wereldwijd elke maand hun loonstrook per post thuisgestuurd krijgen, is het dus niet zomaar een blaadje papier. Wij proberen altijd het grotere geheel te zien – en daarom hebben we besloten om voor een geheel papiervrije, digitale versie te gaan. Zo wordt elke maand een grote hoeveelheid papier en CO2 bespaard.

kantine light

Eet smakelijk in de groene kantine

Ook in onze kantine gaan we voor duurzaam. We leggen het accent op groente, fruit, melkproducten en vlees van biologische oorsprong. Ons doel? Steeds meer biologische levensmiddelen aanbieden: in de komende jaren willen we een percentage van 90%-100% bereiken.
Ook uit ons zero-waste concept bij het plannen van de menu's blijkt onze inzet voor duurzaamheid.
Restjes worden bij ons niet weggegooid, maar opgenomen in het aanbod van de volgende dag. 

Sustainable Blog Ecosia

De groene zoekmachine

We zijn overgestapt – op meer bomen en nul CO2. Op ons hoofdkantoor in Ratingen surfen Esprit medewerkers nu met de Ecosia-browser op internet. De gratis, groene zoekmachine gebruikt haar winst voor herbebossingsprojecten wereldwijd.
Er zijn al meer dan 85 miljoen bomen geplant. We gebruiken allemaal elke dag een zoekmachine. Waarom zou je er dan niet voor eentje kiezen waarmee je tegelijk ook bomen plant?  

NEEM EEN KIJKJE 

06_Asset

Green delivery – wij verzenden klimaatneutraal

We willen je niet alleen duurzame producten bieden maar er ook voor zorgen dat je favoriete items zo milieuvriendelijk jouw kant op komen. Daarom hebben we onze eigen magazijnen in Europa en Azië. Zo kunnen we als internationaal bedrijf de transportroutes ook relatief kort houden.
Bovendien wordt alles dat onze magazijnen verlaat klimaatneutraal verzonden. Wat dat inhoudt?
Dit wil zeggen dat we de uitstoot die tijdens de verzending van onze producten naar jou ontstaat, ergens anders weer compenseren door bijvoorbeeld milieu- en herbebossingsprojecten. 

Onze services voor jou

Esprit to go

Download de nieuwe app en profiteer van alle voordelen.

Voucher € 10

Word Esprit Friend en profiteer van vele voordelen.

Personal shopping

Bezoek onze stores en ontdek met onze experts je perfecte outfit.