new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer
9393-image-blog-sustainable-archroma-kw15

EarthColors® van Archroma: minder afval, meer stijl


Vanaf nu gebruiken we in onze collecties EarthColors® van Archroma. Dat zijn kleuren die uit de natuur afkomstig zijn en ervoor zorgen dat we bij het kleuren minder grondstoffen hoeven te gebruiken. De textielkleurstoffen worden gewonnen uit niet-eetbaar afval uit de landbouw en de plantenbranche. Hiertoe behoren bijvoorbeeld bladeren, fruitschillen en notendoppen. Tegelijk wordt het water- en energieverbruik verminderd dankzij de volledig traceerbare EarthColors®-technologie. Het feit dat industrieel afval niet wordt weggegooid, maar verder wordt verwerkt, draagt bij aan een kringloopeconomie. Dat is goed voor het milieu. Bovendien zien de kleuren er fantastisch uit! Elk piece is uniek – net als jij!
 

9393-image-blog-sustainable-better-denim-kw17


Better jeans

Het is geen geheim dat we dol zijn op jeans. We werken er bij elke nieuwe jeans dan ook aan om ons aanbod aan jeans verder te verbeteren. Beter wil voor ons ook zeggen duurzamer. Dat houdt dus in: meer biologisch katoen, meer gerecyclede vezels en minder verbruik van water, energie en chemicaliën tijdens het productieproces.

Ontdek de items
 

9393-image-blog-sustainable-vegan-peta-kw16


Veganistisch & PETA-gecertificeerd


Meer veganistische alternatieven? Jij vraagt, wij draaien! Steeds meer van onze klanten stappen over op een veganistische levensstijl. Ze willen niet alleen meer bij hun voeding, maar ook op modegebied volledig diervrije producten. We breiden ons aanbod aan accessoires daarom voortdurend met veganistische alternatieven uit die PETA-gecertificeerd zijn. 
 

Shop de veganistische items

9393-image-blog-sustainable-tierwohl-kw14


Geen compromissen wat betreft dierenwelzijn!

We gebruiken voor onze producten ook materialen van dierlijke oorsprong. Om jou echt goed te kunnen laten genieten van ultrazacht kasjmier of hoogwaardig leer, is het voor ons een absolute vereiste dat alle dieren in onze waardeketen met respect en in overeenstemming met de vijf vrijheden van de Farm Animal Welfare Council worden behandeld. We maken, totdat er goede normen zijn en meer transparantie is, geen gebruik van bont en diverse soorten wol waarbij niet is vast te stellen of de dieren goed worden behandeld. 

Lees verder
 

9393-image-blog-sustainable-mitarbeiter-kw13


Waar begint duurzaamheid bij Esprit? Bij de medewerkers.


Iedereen heeft het over duurzaamheid en velen willen hun steentje bijdragen. Maar niet iedereen weet hoe dit dagelijks in de praktijk kan worden gebracht. We denken dat je dat het beste van elkaar kunt leren. We hebben in ons hoofdkantoor in Ratingen daarom een green wall in het leven geroepen. Iedere medewerker van Esprit kan hier tips en aanwijzingen opschrijven over hoe duurzaamheid voor hem of haar in de praktijk werkt. Zo kunnen we elkaar inspireren en stapje voor stapje steeds duurzamer en bewuster gaan leven.
 

06_Asset


Green delivery – wij verzenden klimaatneutraal

We willen je niet alleen duurzame producten bieden maar er ook voor zorgen dat je favoriete items zo milieuvriendelijk jouw kant op komen. Daarom hebben we onze eigen magazijnen in Europa en Azië. Zo kunnen we als internationaal bedrijf de transportroutes ook relatief kort houden. Bovendien wordt alles dat onze magazijnen verlaat klimaatneutraal verzonden. Wat dat inhoudt? Dit wil zeggen dat we de uitstoot die tijdens de verzending van onze producten naar jou ontstaat, ergens anders weer compenseren door bijvoorbeeld milieu- en herbebossingsprojecten.

9318-image-blog-cradle-to-cradle-2


Cradle to Cradle
 

We hebben bij ons de productnorm Cradle to Cradle Certified® Gold geïntroduceerd. Hierbij wordt indien mogelijk alleen met materialen gewerkt die niet schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Dit betekent dus een verantwoorde omgang met chemicaliën, maar ook met hulpbronnen zoals water en energie, nauwelijks afval en natuurlijk goede sociale omstandigheden voor iedereen die bij de vervaardiging van onze producten betrokken is.

Doel voor 2021: 50% van ons denim moet zijn gecertificeerd volgens Cradle to Cradle Certified® Gold.

9237-image-blog-bericht-goodbye-plastic-update-bild


Goodbye plastic!

Bij Esprit zul je geen plastic flessen vinden. Wij drinken natuurlijk ook wel eens, maar al onze medewerkers op ons hoofdkantoor hebben een fraaie glazen fles gekregen. Deze kan bij een van onze vele waterpunten steeds opnieuw worden gevuld.

9237-image-blog-bericht-nachhaltig-waschen-bild


Heb jij duurzaam wassen al ontdekt?


Goed wassen in plaats van snel weggooien! Je vindt hier alle do’s & don’ts voor het onderhouden van je kleding. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je favorieten. We leggen je stap voor stap uit hoe je kledingstukken duurzamer kunt wassen, drogen en strijken. Zelfs kleine dingen, zoals een lagere wastemperatuur, kunnen al voor een lager energieverbruik zorgen en zo een positief effect op het milieu hebben. 
 

ONTDEK DE TIPS

 

ECOSIA


De groene zoekmachine 


We zijn overgestapt – op meer bomen en nul CO2. Op ons hoofdkantoor in Ratingen surfen Esprit medewerkers nu met de Ecosia-browser op internet. De gratis, groene zoekmachine gebruikt haar winst voor herbebossingsprojecten wereldwijd. Er zijn al meer dan 85 miljoen bomen geplant. We gebruiken allemaal elke dag een zoekmachine. Waarom zou je dan niet kiezen voor eentje, waarmee je tegelijk ook bomen plant? 

NEEM EEN KIJKJE
 

9237-image-blog-bericht-gruene-kantine-bild


Eet smakelijk in de groene kantine 


Ook in onze kantine gaan we voor duurzaam. We leggen het accent op groente, fruit, melkproducten en vlees van biologische oorsprong. Ons doel? Steeds meer biologische levensmiddelen aanbieden: in de komende jaren willen we een percentage van 90%-100% bereiken. Ook uit ons zero-waste concept bij het plannen van de menu's blijkt onze inzet voor duurzaamheid. Restjes worden bij ons niet weggegooid, maar opgenomen in het aanbod van de volgende dag.
 

9237-image-blog-bericht-papierfrei-bild


Ons doel: zo min mogelijk papier 


Het is toch maar een blaadje papier! Echt? Als rond de 6500 medewerkers wereldwijd elke maand hun loonstrook per post thuisgestuurd krijgen, is het dus niet zomaar een blaadje papier. Wij proberen altijd het grotere geheel te zien – en daarom hebben we besloten om voor een geheel papiervrije, digitale versie te gaan. Zo wordt elke maand een grote hoeveelheid papier en CO2 bespaard. 
 

  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)