new-arrivals-arrow
CONTACT &
FEEDBACK
Wij gebruiken cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Door verder te surfen, accepteert u het cookiebeleid. Lees meer
9258-image-esprit-magazin-pflege-schrank

Orde in de garderobe

Volgens onderzoek dragen we slechts 20% van onze kleding! Het regelmatig uitmesten helpt om je een overzicht te geven van welke kledingstukken je al lang niet meer hebt gedragen. Neem de tijd om alles rustig te sorteren, want het werkt het beste om de kledingkast helemaal uit te ruimen en alles stuk voor stuk te bekijken. Het kan geen kwaad om de bezem er een keer doorheen te halen, nietwaar? Begin dan met het op ooghoogte inruimen van je meest favoriete items. Stapel de kleren niet te hoog op en leg weinig gedragen kleding achteraan. Een goed overzicht helpt om 's ochtends snel het bijpassende outfit te vinden. Berg alle kleding voor andere seizoenen op, want wie heeft er in de zomer nu een wintermantel nodig?

Tip: draai eens een keer alle hangers met de opening naar dezelfde kant. Bij ieder kledingstuk dat je hebt gedragen draai je de hanger blijvend om. En de hangers die na zes maanden nog steeds niet zijn omgedraaid? Deze kleren heb je al een half jaar lang niet een keer gedragen. Dat helpt je zeker verder bij de volgende grote opruimbeurt.

9258-image-esprit-magazin-pflege-lagerung

Alles hangt af van het bewaren

Om je kleren lang hun vorm te laten behouden, is het belangrijk dat ze goed worden bewaard. Hiervoor moet je natuurlijk weten hoe. Als eenvoudige stelregel geldt: Wol wordt opgevouwen en alle andere materialen zijn beter af op een hanger. 
Omdat wol relatief zwaar en instabiel is, zouden gebreide truien op een hanger in de lengte trekken en na verloop van tijd onfraaie bulten krijgen. Lichte kleding gaat daarentegen snel kreuken als er geen hanger wordt gebuikt. 
 

9358-image-esprit-magazin-pflege-linen

Linnen

Goed nieuws! Het is makkelijker dan je denkt om je favoriete linnen items goed te onderhouden. De sterke natuurvezel voelt aan het begin wat ruw aan, maar wordt na elke keer wassen wat zachter. Hierop moet je letten:

gebruik bij voorkeur een wasmiddel voor fijne was zonder witmakers en kies een fijnwasprogramma op lage temperatuur. Laat alles kort wassen op een laag toerental en hang het item op wanneer de stof nog licht vochtig is. Linnen heeft voor het drogen wat restvocht nodig. Als de stof licht is gekrompen, kun je de vorm heel gemakkelijk weer tijdens het strijken herstellen. Maar let erop: ook dan moet het item nog licht vochtig zijn.

9258-image-esprit-magazin-pflege-motten

Jij versus motten

Hoe je je kledingkast tegen aanvallen van motten beschermt? We raden aan om een of twee zakjes lavendel tussen je kledingstukken te leggen of gewoon in je kast te hangen. Motten hebben absoluut een hekel aan de geur. Zo bescherm je je favoriete kleren tegen kleine gaatjes. 
 

9258-image-esprit-magazin-pflege-leder

Zo blijven je leren accessoires in vorm

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier kunnen beleven van je tassen en schoenen van hoogwaardig leer. Daarom behoort impregneren ook tot het basisonderhoud. Toch kunnen leren accessoires bij veelvuldig gebruik snel gaan vervormen. Hang je tas daarom altijd netjes op en gebruik een schoenspanner. Ook tassen kun je het beste vullen met wat papier en idealiter in een stoffen zak bewaren. Zo behouden alle mooie accessoires lang hun vorm.

NAAR DE TASSEN  SHOP DE SCHOENEN

  • MEESTE ESPRIT-ARTIKELEN TER WERELD
  • Verzending slechts € 0,99
  • KOPEN OP REKENING
  • GRATIS RETOURZENDING
  • ESPRIT Friends (3% KORTING)